PRP Kliniken

Reducera bristningar

Bristningar är helt ofarliga men upplevs många gånger som estetiskt missprydande. Till viss del går dem att förebygga genom kost och kondition, även insmörjning på områden där bristningarna eventuellt skulle kunna uppstå kan hjälpa – men ofta har de redan blivit synliga innan vi hunnit reagera. PRP har visat sig vara en mycket effektiv behandlingsmetod för att läka och reparera detta vanligt förekommande hudproblem. Resultatet blir en jämnare yta både gällande färg och struktur.

100% naturligt. 100% ofarligt. 100% dig själv.

BESÖK NORDICHAIR.SE FÖR PRISINFORMATION

Uppkomst

Bristningar uppstår när huden sträcks ut under kort tid och de undre hudlagren inte hinner med att tänja sig. De synliga linjer som då visar sig kan vara olika långa och ha olika färg beroende på var i hudlagret bristningen börjat och hur länge den har funnits. Problemet drabbar både män och kvinnor men vanligast är att de uppstår under puberteten, i samband med graviditet eller som en konsekvens av snabb viktuppgång.

Dermaroller

PRP kan med fördel kombineras med micro-needling på det aktuella området där bristningarna uppstått. Tekniken går ut på att framkalla kontrollerade miniskador med hjälp av små nålar som rullas på huden. Reaktionen blir en kraftig aktivering av kroppen naturliga läkningsprocesser vilka stimulerar ytterligare kollagenproduktion. Behandlingen utförs med en dermaroller, ett smidigt verktyg som enkelt kan användas i ditt eget hem.

BOKA EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

Obligatoriskt fält

FAQ

Möjligheterna med PRP som behandlingsmetod är många. PRP bromsar håravfall och ökar tillväxten varpå behandlingen kan utföras på hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt. PRP sätter även igång de processer i huden som motverkar åldrande och korrigerar genom sin läkande kraft de typiska ålderstecken som uppstår ju äldre vi blir. Vi utför behandlingen på ansikte, hals, dekolletage och händer. Det är dessa områden som åldras först och där en föryngrande effekt gör stor skillnad för ditt utseende.

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är ett namn för våra minsta blodplättar vars uppgift är att stoppa blödningar och läka sår. Dessa kallas även trombocyter, och består av en mängd tillväxthormoner som har till uppgift att reparera kroppen vid behov. Genom att separera dessa från resten av blodet erhålls det som kallas PRP - en koncentrerad substans av kroppens mest närande och helande ämnen.

PRP-metoden kallas ibland vampyrmetoden för att det är delar av ditt blod som utgör det aktiva ämnet i behandlingen. "Vampyrmetoden" är mer en term som myntats av media.

För att på ett bra sätt sätta igång de positiva processer som en PRP-behandling ger upphov till krävs initialt tre stycken behandlingar, både när det gäller hår och hud. Dessa delbehandlingar utförs med ett par veckors mellanrum. För att sedan bibehålla de positiva resultaten rekommenderas ibland enstaka behandlingar mer sällan.

Det är ej lämpligt att utföra behandlingen på personer som lider av svår anemi eller på personer som äter vissa typer av mediciner. Andra mer livsstilsmässiga faktorer så som rökning är inget hinder men kan påverka effekten av behandlingen.

När behandlingsområdet stimuleras med den näringsrika plasman börjar kroppen att jobba. Till skillnad från kemiska preparat syns ingen omedelbar effekt. Resultatet syns efter cirka tre veckor och blir sedan successivt bättre. Detta kan jämföras olika filler-behandlingar då kroppsfrämmande ämnen används - resultatet syns omedelbart, men kroppen bryter sedan ner ämnet och under några månader. Med en PRP-behandling tar det lite längre tid för resultaten att bli synliga, men det behandlade området förbättras sedan successivt med tiden.

Biverkningarna i samband med PRP är mycket små eller obefintliga. Direkt efter behandlingen kan du uppleva en viss rodnad och en mindre svullnad på det behandlade området, denna släpper dock vanligtvis inom ett par timmar. Vi rekommenderar att du väntar i cirka en timme efter behandlingen med att lägga på smink i ansiktet.

En PRP-behandling är en mycket säker behandlingsmetod då endast kroppsegna ämnen används. Det finns därför ingen risk för allergi. Vid injektion av syntetiska substanser kan resultatet bli asymmetriskt eller klumpigt men denna risk uppstår inte i samband med PRP då plasman verkar jämnt över huden.