PRP Kliniken

Tjockt och friskt hår med PRP

Ett tjockt och friskt hår är starkt förknippat med ungdom och vitalitet. Många faktorer inverkar på hårets kvalitet som ärftlighet och olika hälsotillstånd. Att drabbas av plötsligt håravfall eller se sitt naturliga hår tunnas ut kan upplevas som mycket jobbigt. Med hjälp av PRP kan du återfå och förbättra din naturliga hårväxt – endast med hjälp av ämnen från din egen kropp. En behandling med PRP är en kraftig dos av energi, näring och stimulans direkt ner i huden där alla nya hårstrån produceras. De aktiva ämnena skapar en mer gynnsam miljö för hårsäckarna att verka i vilket bromsar håravfall och stimulerar tillväxt. Det finns idag flera metoder för att förbättra hårväxt. PRP är valet för dig som söker en naturlig och riskfri väg till ett kraftigare, tätare och mer välmående hår.

100% naturligt. 100% ofarligt. 100% dig själv.

BESÖK NORDICHAIR.SE FÖR PRISINFORMATION

Håravfall

Hos både män och kvinnor är den mest förekommande orsaken till håravfall genetiskt betingad, så kallad androgen alopeci. Hårsäcken blir då successivt mindre, samtidigt som att strånas tillväxtfas förkortas. Men det finns en rad andra både fysiska och psykiska tillstånd som har negativ inverkan på hårväxten så som stress och hormonella förändringar. Alopeci areata är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar attackerar hårsäckarna och tvingar dem in i viloläge, till följd lossnar alla hårstrån från de passiva säckarna.

PRP & hårväxt

När huden där hårsäckarna finns injiceras med PRP startar ett positivt händelseförlopp med flera konkreta effekter. De koncentrerade tillväxtfaktorerna som finns i plasman skickar kemiska signaler till stamcellerna som finns runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka. Fler antal hårceller betyder fler byggstenar till hårstråna, de byggs upp och blir tjockare samtidigt som de får ork att växa sig längre. Även passiva och vilande hårsäckar aktiveras åter varpå antalet hårstrån som växer ökar. PRP skapar nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring.

Resultat

PRP aktiverar således flera olika funktioner och parallella processer, vilka leder till att hårväxten förbättras på flera olika sätt. Resultatet blir ett tjockare och friskare hår med fler hårstrån som växer både snabbare och längre. Behandlingen utförs framgångsrikt på både män och kvinnor i olika åldrar.

Konsultation

Eftersom att orsakerna till håravfall varierar och våra individuella förutsättningar skiljer sig åt, är konsultationen en viktig del i samtliga behandlingar av mot håravfall. Det är viktigt för oss att du som kund ges möjlighet att få berätta om dina önskemål i lugn och ro och får veta vad som är medicinskt möjligt utifrån givna omständigheter. Vid en konsultation går vi grundligt igenom din historia och hur vi kan hjälpa just dig. På Nordic Hair Clinic är konsultationen alltid kostnadsfri.

BOKA EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

Obligatoriskt fält

FAQ

Möjligheterna med PRP som behandlingsmetod är många. PRP bromsar håravfall och ökar tillväxten varpå behandlingen kan utföras på hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt. PRP sätter även igång de processer i huden som motverkar åldrande och korrigerar genom sin läkande kraft de typiska ålderstecken som uppstår ju äldre vi blir. Vi utför behandlingen på ansikte, hals, dekolletage och händer. Det är dessa områden som åldras först och där en föryngrande effekt gör stor skillnad för ditt utseende.

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är ett namn för våra minsta blodplättar vars uppgift är att stoppa blödningar och läka sår. Dessa kallas även trombocyter, och består av en mängd tillväxthormoner som har till uppgift att reparera kroppen vid behov. Genom att separera dessa från resten av blodet erhålls det som kallas PRP - en koncentrerad substans av kroppens mest närande och helande ämnen.

PRP-metoden kallas ibland vampyrmetoden för att det är delar av ditt blod som utgör det aktiva ämnet i behandlingen. "Vampyrmetoden" är mer en term som myntats av media.

För att på ett bra sätt sätta igång de positiva processer som en PRP-behandling ger upphov till krävs initialt tre stycken behandlingar, både när det gäller hår och hud. Dessa delbehandlingar utförs med ett par veckors mellanrum. För att sedan bibehålla de positiva resultaten rekommenderas ibland enstaka behandlingar mer sällan.

Det är ej lämpligt att utföra behandlingen på personer som lider av svår anemi eller på personer som äter vissa typer av mediciner. Andra mer livsstilsmässiga faktorer så som rökning är inget hinder men kan påverka effekten av behandlingen.

Ja, en PRP-behandling för håret går utmärkt att kombinera med andra metoder mot håravfall. Tillexempel vid användandet av preparat som Recrea/Rogain (minoxidil) eller Propecia (finasterid) samt olika behandlingar med laser. PRP används även med fördel i samband med en hårtransplantation för att på ett ultimat sätt stimulera hårväxten på det området där de nya hårsäckarna har placerats. På PRP-kliniken ingår alltid tre stycken PRP-behandlingar vid en hårtransplantation.

Orsakerna till håravfall är många och alla har olika individuella förutsättningar. Alla reagerar inte likadant av behandlingen och därför går det inte att säga exakt hur länge patienten upplever de positiva resultaten av behandlingen. En konsultation är en avgörande del i denna process, där går vi igenom din historia och lägger upp en plan för behandling. Genom enstaka upprepning lite då och då kan resultaten bevaras.