PRP Kliniken

Hudföryngring med PRP

Halsen är ett av de områden som ibland glöms bort och prioriteras lågt när det kommer till skönhetsvård. Där är huden tunn och ofta exponerad för väder och vind – ett sådant känsligt område behöver egentligen extra uppmärksamhet och omvårdnad. Hudens åldrande är till viss del individuellt och beror både på genetiska och miljömässiga faktorer. De senare kan vi påverka genom livsstil och val, men förr eller senare blir halsens hud tunn och slapp.

PRP är en kraftig dos av kroppens mest läkande och stimulerande ämnen. Behandlingen sätter igång de processer som motverkar åldrande och korrigerar därigenom hudens vanligaste ålderstecken, helt utan kirurgi. PRP förbättrar således den övergripande hudkvalitén men suddar även ut och läker specifika problem. Behandlingen är helt naturlig och riskfri då endast kroppsegna ämnen används.

100% naturligt. 100% ofarligt. 100% dig själv.

BESÖK NORDICHAIR.SE FÖR PRISINFORMATION

Rynkor

När vi åldras förlorar huden sin spänst och blir tunnare vilket leder till uppkomsten av rynkor och linjer.  Vår hud består till 70% av kollagen, ett protein som har direkt koppling till utseende och åldrande. Kvalitén på kollagenet försämras och nyproduktionen minskar ju äldre vi blir. PRP aktiverar de processer som stimulerar kollagenproduktion och cellförnyelse. Resultatet blir en slätare hy med mer volym och lyster.

Pigmentering

Solen är den största anledningen till hudens åldrande, där graden av känslighet beror på hudtyp och vanor. Kraftig exponering under lång tid med återkommande skador framkallar uppkomsten av rynkor och pigmentförändringar. Solens UV-strålar orsakar nedbrytning av kroppens kollagen och elastin samt signalerar till pigmentcellerna att bilda nytt pigment. Pigmentförändringar visar sig som mörka fläckar vilket leder till ett ojämnt intryck på hudens. PRP verkar effektivt mot sådana typer av hudskador på grund av dess läkande effekt djupt nere i cellerna.

BOKA EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

Obligatoriskt fält

FAQ

Möjligheterna med PRP som behandlingsmetod är många. PRP bromsar håravfall och ökar tillväxten varpå behandlingen kan utföras på hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt. PRP sätter även igång de processer i huden som motverkar åldrande och korrigerar genom sin läkande kraft de typiska ålderstecken som uppstår ju äldre vi blir. Vi utför behandlingen på ansikte, hals, dekolletage och händer. Det är dessa områden som åldras först och där en föryngrande effekt gör stor skillnad för ditt utseende.

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är ett namn för våra minsta blodplättar vars uppgift är att stoppa blödningar och läka sår. Dessa kallas även trombocyter, och består av en mängd tillväxthormoner som har till uppgift att reparera kroppen vid behov. Genom att separera dessa från resten av blodet erhålls det som kallas PRP - en koncentrerad substans av kroppens mest närande och helande ämnen.

PRP-metoden kallas ibland vampyrmetoden för att det är delar av ditt blod som utgör det aktiva ämnet i behandlingen. "Vampyrmetoden" är mer en term som myntats av media.

För att på ett bra sätt sätta igång de positiva processer som en PRP-behandling ger upphov till krävs initialt tre stycken behandlingar, både när det gäller hår och hud. Dessa delbehandlingar utförs med ett par veckors mellanrum. För att sedan bibehålla de positiva resultaten rekommenderas ibland enstaka behandlingar mer sällan.

Det är ej lämpligt att utföra behandlingen på personer som lider av svår anemi eller på personer som äter vissa typer av mediciner. Andra mer livsstilsmässiga faktorer så som rökning är inget hinder men kan påverka effekten av behandlingen.

När behandlingsområdet stimuleras med den näringsrika plasman börjar kroppen att jobba. Till skillnad från kemiska preparat syns ingen omedelbar effekt. Resultatet syns efter cirka tre veckor och blir sedan successivt bättre. Detta kan jämföras olika filler-behandlingar då kroppsfrämmande ämnen används - resultatet syns omedelbart, men kroppen bryter sedan ner ämnet och under några månader. Med en PRP-behandling tar det lite längre tid för resultaten att bli synliga, men det behandlade området förbättras sedan successivt med tiden.

Biverkningarna i samband med PRP är mycket små eller obefintliga. Direkt efter behandlingen kan du uppleva en viss rodnad och en mindre svullnad på det behandlade området, denna släpper dock vanligtvis inom ett par timmar. Vi rekommenderar att du väntar i cirka en timme efter behandlingen med att lägga på smink i ansiktet.

En PRP-behandling är en mycket säker behandlingsmetod då endast kroppsegna ämnen används. Det finns därför ingen risk för allergi. Vid injektion av syntetiska substanser kan resultatet bli asymmetriskt eller klumpigt men denna risk uppstår inte i samband med PRP då plasman verkar jämnt över huden.