PRP Kliniken

Bestående resultat med en hårtransplantation

Transplantation av hår är den enda permanenta behandlingen för ytterligare hårväxt. Vid ingreppet flyttas hår från ett område som är rikt på hår, till ett område där ökad hårväxt önskas. Hårsäckarna som flyttas är genetiskt kodade att producera hår för evigt och de transplanterade hårstråna aldrig slutar växa.

En hårtransplantation utförs med mikroteknik vilket möjliggör ett arbete med små transplantat, bestående av en enskild hårsäcksgrupp. Ingreppet kräver hög precision och resultatet blir mycket naturligt. Hårlinje, vikar och hjässa är de tre stora områden där flesta önskar en estetisk korrigering och ingreppen utförs framgångsrikt på både kvinnor och män. En hårtransplantation är ingen behandling mot håravfall, utan en kosmetisk justering för att erhålla en fylligare och tätare frisyr med ditt eget hår.

BESÖK NORDICHAIR.SE FÖR PRISINFORMATION

Håravfall

Håravfall kan bero på olika anledningar så som ärftlighet, trauman och allmänt hälsotillstånd. Både hos män och kvinnor är den mest förekommande orsaken genetiskt betingad. Hårsäcken blir då successivt mindre, samtidigt som att strånas tillväxtfas förkortas. Håret i nacke och tinning är dock genetiskt kodat att inte lossna vilket gör det möjligt att framgångsrikt omplacera hårsäckar från dessa områden till vikar, hjässa, hårlinje och bryn.

Ärr

Ärrbildning är kroppens försvar på en skada i huden och tillhör den naturliga läkningsprocessen. Den nya vävnad som bildas får då andra egenskaper än huden runtomkring. Ärr i hårbotten kan ofta vara missprydande och upplevas som irriterande men med dagens fina teknik blir går det ofta att göra dem helt osynliga. Oavsett om ärret uppstått i samband med en olycka, kirurgiskt ingrepp eller till följd av en sjukdom avgör storlek och form metoden för korrigering. Ibland krävs det att ärrvävnaden skärs bort och att nytt hår transplanteras till området.

 

Ögonbryn

Ögonbrynen utgör en stor del i vårt personliga uttryck, de ger karaktär och ramar in ansiktet. Många kvinnor har noppat sina ögonbryn kraftigt under långa perioder vilket stoppat hårstrånas naturliga växt.  Även trauman som olyckor och operationer kan leda till att håren ramlat av. Genom en ögonbrynstransplantation kan brynen återfå sin normala täthet samt justeras på formen efter kundens önskemål. Många väljer en transplantation för att det känns skönt med ett permanent och äkta resultat.

PRP

Vid en hårtransplantation hos oss ingår alltid tre stycken PRP behandlingar, oavsett val av transplantationsmetod. Det ger det transplanterade håret optimala förutsättningar att etablera sig och börja växa i det nya området. 

BOKA EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

Obligatoriskt fält

FAQ

Möjligheterna med PRP som behandlingsmetod är många. PRP bromsar håravfall och ökar tillväxten varpå behandlingen kan utföras på hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt. PRP sätter även igång de processer i huden som motverkar åldrande och korrigerar genom sin läkande kraft de typiska ålderstecken som uppstår ju äldre vi blir. Vi utför behandlingen på ansikte, hals, dekolletage och händer. Det är dessa områden som åldras först och där en föryngrande effekt gör stor skillnad för ditt utseende.

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är ett namn för våra minsta blodplättar vars uppgift är att stoppa blödningar och läka sår. Dessa kallas även trombocyter, och består av en mängd tillväxthormoner som har till uppgift att reparera kroppen vid behov. Genom att separera dessa från resten av blodet erhålls det som kallas PRP - en koncentrerad substans av kroppens mest närande och helande ämnen.

PRP-metoden kallas ibland vampyrmetoden för att det är delar av ditt blod som utgör det aktiva ämnet i behandlingen. "Vampyrmetoden" är mer en term som myntats av media.

För att på ett bra sätt sätta igång de positiva processer som en PRP-behandling ger upphov till krävs initialt tre stycken behandlingar, både när det gäller hår och hud. Dessa delbehandlingar utförs med ett par veckors mellanrum. För att sedan bibehålla de positiva resultaten rekommenderas ibland enstaka behandlingar mer sällan.

Det är ej lämpligt att utföra behandlingen på personer som lider av svår anemi eller på personer som äter vissa typer av mediciner. Andra mer livsstilsmässiga faktorer så som rökning är inget hinder men kan påverka effekten av behandlingen.

Ja, en PRP-behandling för håret går utmärkt att kombinera med andra metoder mot håravfall. Tillexempel vid användandet av preparat som Recrea/Rogain (minoxidil) eller Propecia (finasterid) samt olika behandlingar med laser. PRP används även med fördel i samband med en hårtransplantation för att på ett ultimat sätt stimulera hårväxten på det området där de nya hårsäckarna har placerats. På PRP-kliniken ingår alltid tre stycken PRP-behandlingar vid en hårtransplantation.

Orsakerna till håravfall är många och alla har olika individuella förutsättningar. Alla reagerar inte likadant av behandlingen och därför går det inte att säga exakt hur länge patienten upplever de positiva resultaten av behandlingen. En konsultation är en avgörande del i denna process, där går vi igenom din historia och lägger upp en plan för behandling. Genom enstaka upprepning lite då och då kan resultaten bevaras.